IN MEMORIAM
seenat

SEENAT KERAMIIKKA on toiminut Nurmijärven Palojoella vuodesta 1976. Piensarjatuotannossa valmistuu käyttöesineitä, lautasia, kulhoja, kuppeja ja teekannuja, jotka poltettiin aikaisemmin ainoastaan sähköuuneissa.


Vuonna 2000 valmistui puilla poltettava keramiikkauuni, joka aloitti uuden mielenkiintoisen, kokeilujen sävyttämän ajanjakson.  Siihen kuuluu vilkas näyttelytoiminta.

Esineet valmistetaan muottiin valamalla tai puristamalla pieninä sarjoina ja poltetaan puupolttoisessa uunissa 1250 C:een.

Polttoprosessi, joka kestää kaksi vuorokautta, altistaa ladontatilassa olevat keramiikkaesineet ja valmistuksessa käytetyn savimassan lieskoille ja lentävälle tuhkalle kuvioiden jokaisesta esineestä ainutkertaisen tuotteen. Polttopuina käytetyt pihkapuut mänty ja kuusi antavat kauniin tuhkan.

Keramiikkahistorian kuuluisat kaukoidän lasitukset kuten Celadon, Häränveri ja Shino kuuluvat pelkistävän puupolton mielenkiintoiseen lasitusvalikoimaan.

Polton jälkeen uunin annetaan jäähtyä viikon verran. Sen avaaminen on aina jännittävä tapahtuma - sattumalla on suuri osuus tässä polttotavassa.